Skip to main content


Testimonials

Testimonial Labrador Ruby

In november 2019 liep onze Labrador Ruby per ongeluk tegen schrikdraad aan.

Ze maakte een enorme sprong en gaf een hoge gil. Ze trilde daarna over haar hele lijf en was heel angstig.

Ze wilde direct terug naar de auto. Wij dachten toen dat het de volgende dag wel over zou zijn. 

Maar helaas had dit voorval een enorme nasleep. In de aanloop naar Oud en Nieuw met het vuurwerk dat in de weken ervoor al werd afgestoken,

was Ruby panisch. En Ruby was voor dit voorval nooit bang geweest voor vuurwerk of onweer of andere harde geluiden. Ze wilde in de weken voor Oud en Nieuw al niet meer naar buiten. En als we haar uiteindelijk buiten hadden gekregen, trilde ze als een rietje en klappertandde ze. We hebben toen van onze dierenarts medicijnen gekregen om haar te kalmeren. Dit hielp een klein beetje. En met Oud en Nieuw mochten we de doses verhogen. Ze was zeg maar totaal stoned, maar nog niet angstvrij. En in het nieuwe jaar bleef Ruby zeer angstig vooral voor geluiden, maar ook in het algemeen was ze nu heel angstig.

Ze wilde absoluut niet meer het wandelgebied in waar ze tegen het schrikdraad was aangelopen. Wij werden hier erg wanhopig van, zeker voor Ruby zelf.

Ruby was een heel angstige hond geworden. Mijn man heeft toen gegoogeld of er misschien een remedie was die honden van dit soort angst af kan helpen. En hij vond toen Evelien van der Waa. Mijn man is met Ruby naar haar toegegaan en Evelien heeft Ruby behandeld met verschillende homeopathisch middelen. En Ruby reageerde hier heel goed op. Inmiddels hebben wij weer een heel blije en relaxte hond en afgelopen Oud en Nieuw heeft ze geen angst gehad van het vuurwerk. Ze kijkt wel op na een klap, maar wordt niet angstig! Ze wilde zelfs op Oud en Nieuw om 00:30 uur naar buiten om te plassen! Inmiddels loopt ze ook weer graag in het wandelgebied waar ze tegen het schrikdraad is aangelopen. Wauw, wat een enorme progressie!! Wat zijn we daar blij mee en vooral voor Ruby zelf! Evelien heeft Ruby ook behandeld voor haar algehele “fitheid” en het is ongelooflijk hoe energiek en blij ze weer rondhuppelt . Ze is 10 jaar, maar lijkt ineens weer heel vaak rond te rennen als een jonge hond! En kan ook weer veel langere wandelingen volhouden.

SUPER BEDANKT EVELIEN!!  

 

Testimonial van Mw. Geertje van der Burgh

‘Ik kwam bij Evelien terecht nadat ik een ernstig ziek kitten uit het asiel had meegenomen dat daar al was aangemerkt voor euthanasie omdat er na veel medische aandacht geen verbetering in zijn gezondheid kwam. De kat (Teddy) had sinds de geboorte niesziekte (herpes) waarvoor hij al van jongs af aan diverse antibiotica en corticosteroïden had gekregen, plus de eerste twee vaccinaties. Hij stond op dieetvoer voor extreem allergische katten, krabde zich kaal, nieste, had ernstig ontstoken ogen die nauwelijks reageerden op antibiotica en daarnaast had hij ernstige diarree. Ook had hij een groeiachterstand en was hij aan de voorkant van zijn lichaam achtergebleven in de groei.  

Ik was met Teddy al bij acupunctuur en bioresonantie geweest. Daarnaast ben ik zelf acupuncturist en heb ik veel met zijn voeding en met kruiden geprobeerd. Toen ik me bij Evelien meldde hadden zijn dierenartsen al gezegd dat de diarree nu binnen een maand moest stoppen en dat zij anders de kwaliteit van leven te laag vonden en euthanasie zouden adviseren. Het betrof echter een erg levenslustig en sociaal katje, dus ik wilde niet opgeven. 

Evelien heeft uiteindelijk, middels een serie van diverse middelen en veel persoonlijke aandacht de diarree weg gekregen, evenals de jeukende wonden. Het niezen is ook over en de ontstoken ogen zijn, na een hele zoektocht van mijzelf en Evelien samen, onder controle zonder farmaca. In het asiel waar Teddy vandaan komt had men dit absoluut niet meer verwacht. Ik heb er nu een redelijk normale kat aan. 

Evelien is vriendelijk, snel, slim, vindingrijk en ook soms heel duidelijk als het nodig is. Ze geeft niet snel op. Ze denkt mee over alle vragen over de verzorging van de kat. Ik raad haar van harte aan.