Homeopathische geneesmiddelen

In principe zijn er duizenden verschillende homeopathische geneesmiddelen. Om een keuze te kunnen maken uit al die middelen maakt de dierenarts gebruik van uw informatie over het dier en haar kennis van de homeopathie en homeopathische geneesmiddelen.
 
De grondstoffen voor homeopathische geneesmiddelen zijn voor het grootste deel afkomstig van planten, daarnaast worden mineralen, chemische en dierlijke producten gebruikt. In principe is van iedere denkbare stof een homeopathisch geneesmiddel te maken. Door de speciale bereidingswijze van de homeopathie het potentieren, dat wil zeggen gelijktijdig schudden & verdunnen, komt de geneeskrachtige werking van de grondstof vrij en ontstaat er een homeopathisch geneesmiddel. Hoe meer je potentieert des te krachtiger wordt de werking. Dit komt doordat de hoeveelheid energie in de oplossing toeneemt. Deze energie is nodig om de verstoring bij het dier op energetisch niveau te behandelen.

Van homeopathische geneesmiddelen zijn verschillende potenties verkrijgbaar: D-potenties, C-potenties, k-potenties en LM –potenties. Per dier wordt de meest geschikte potentie gekozen.

Naast homeopathische geneesmiddelen gemaakt van 1 grondstof (= unitair) zijn er ook samengestelde (= complex) preparaten waar meerdere homeopathische grondstoffen in zitten. Er wordt hierbij gewerkt met lage potenties. Deze preparaten worden met name gebruikt in de klinische homeopathie, waarbij alleen gekeken wordt naar de klacht van het dier en niet naar het geheel. Ook veel zelfzorg middelen vallen onder deze categorie. Deze vorm van homeopathie kan heel goed werken, maar is een minder diepgaande vorm van homeopathie.

Homeopathische geneesmiddelen


drs. E.C. van der Waa,
Homeopathisch Dierenarts
p/a Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030 – 220 33 96
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenarts van der Waa is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak.

Mocht u toch het antwoordapparaat krijgen spreekt u dan vooral een boodschap in, dan wordt u meestal dezelfde dag nog terug gebeld.

Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen,deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.
Consulten vinden plaats in de praktijk van Dierenkliniek Wulven, Randhoeve 2 in Houten (klik voor Google Maps) of bij u thuis.

© 2023 Evelien van der Waa,