Homeopathisch consult

De duur van een homeopathisch consult is gemiddeld een uur. Deze tijd is nodig om uitgebreid alles te kunnen vragen, het dier te kunnen observeren (=bekijken) en een lichamelijk onderzoek uit te voeren. Na het consult gaat de dierenarts aan de hand van het hele verhaal kijken welk homeopathisch middel uw dier nodig heeft. 

Het vervolg

1 week nadat u met het geven van een homeopathisch middel bent begonnen vindt er een kort telefonisch overleg plaats. Na 3 weken gebruik van het middel wordt beoordeeld of het middel aanslaat. Als het middel aanslaat blijft u dit nog een bepaalde tijd geven totdat de behandeling klaar is. Slaat het middel niet aan dan moet gekeken worden naar mogelijke oorzaken hiervoor.

Soms zal na de beoordeling een ander middel worden voorgeschreven. Indien nodig zal na 6 weken een herhalingsconsult plaats vinden,  anders vindt contact via telefoon of email plaats. Bij vragen tussendoor kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de dierenarts.

Homeopathische beginverergering

Veel mensen denken dat er bij homeopathie altijd eerst een verergering van de klachten moet optreden. Dat is niet waar. Als het dier het goede homeopathische middel krijgt, maar niet helemaal de goede potentie, kan het lichaam hierop reageren door in eerste instantie de klachten te laten toenemen. Dit noemt men de homeopathische beginverergering. Als dit gebeurt is het altijd binnen 1 dag na gebruik van het middel en het gaat ook vanzelf weer over. Wel is het verstandig om in zo’n geval even contact op te nemen met de dierenarts.


drs. E.C. van der Waa,
Homeopathisch Dierenarts
p/a Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030 – 220 33 96
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenarts van der Waa is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak.

Mocht u toch het antwoordapparaat krijgen spreekt u dan vooral een boodschap in, dan wordt u meestal dezelfde dag nog terug gebeld.

Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen,deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.
Consulten vinden plaats in de praktijk van Dierenkliniek Wulven, Randhoeve 2 in Houten (klik voor Google Maps) of bij u thuis.

© 2023 Evelien van der Waa,