Skip to main content


Evelien van der Waa – homeopathisch werkend dierenarts

Homeopathisch werkend dierenarts evelien dan der waa

Het belangrijkste voor mij in mijn werk als homeopathisch werkend dierenarts en als mens is de betrokkenheid & aandacht voor uw dier en voor u als eigenaar. Daarnaast wil ik mijn homeopathische en diergeneeskundige kennis zo goed mogelijk in zetten om u en uw dier verder te helpen.

Bij het eerste telefonische / email contact probeer ik duidelijk aan te geven of de homeopathie geschikt is en wat u ervan kan verwachten in het geval van uw dier. Tijdens het eerste consult leer ik u en uw dier kennen en daarna hebben we een bepaalde periode regelmatig contact via de telefoon of email om het herstel van uw dier zo goed mogelijk te volgen. Dit kan enkele weken zijn , bij acute klachten, maar ook langere tijd zijn, maanden of jaren, bij chronische klachten. Hierdoor bouw ik een langdurige band op met u en uw dier.

Omdat homeopathie een holistische geneeswijze is kijk ik naar alle aspecten van het leven van uw dier en niet alleen naar de klacht waarmee u komt. Samen met u probeer ik alle aspecten van het leven van uw dier zo optimaal mogelijk te maken. Dit betreft huisvesting, verzorging, voeding, parasietenbestrijding en preventieve gezondheidszorg (o.a. vaccinaties).

Naast een speciaal voor uw dier uitgekozen homeopathisch geneesmiddel, maak ik daarom ook regelmatig gebruik van voedingssupplementen ter ondersteuning. Ook werk ik indien nodig graag samen met collega dierenartsen ( voor chiropractie, osteopathie en acupunctuur), dierfysiotherapeuten (voor fysiotherapie, chiropractie en osteopathie) en gedragstherapeuten ( voor hond en kat).

Ik werk zelf niet meer regulier, maar ben er niet op tegen. Voor reguliere zaken verwijs ik daarom altijd terug naar uw eigen dierenarts of naar een veterinair specialist. Mijn werk is een aanvulling op de reguliere diergeneeskunde voor specifieke klachten, u houdt ook altijd uw eigen dierenarts voor de gewone veterinaire zorg.

Wat homeopathie betreft werk ik, na meer dan 25 jaar praktijkervaring en blijvend volgen van nascholing, inmiddels op expert niveau. Ik doe waar ik goed in ben, homeopathie bij dieren, en voor alle andere zaken verwijs ik graag door naar een collega die daar goed in is. Zo krijgt uw dier de optimale zorg vanuit ieders expertise.

Curriculum vitae Evelien van der Waa

  • 1995 afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.
  • 1996 – 1998 werkzaam als dierenarts in een gemengde praktijk
  • 1996-1998 post-doctorale opleiding klassieke homeopathie, voor artsen en dierenartsen, van de Stichting Homeopathische Opleidingen (SHO)
  • 1998 – heden homeopathisch werkend dierenarts voor gezelschapsdieren.

Beroepsorganisaties

Lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) sinds 1995. En sinds 2015 doe ik mee aan het CKRD (= Centraal Kwaliteits Register voor Dierenartsen) (zie ook dierenarts.nl) Hiervoor moet ik voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Het is verplicht om reguliere veterinaire nascholing te volgen en het deelnemen aan intercollegiaal overleg van dierenartsen (IOD).

Lid van de Vereniging Complementair werkende Dierenartsen (VCWD) en vermeld op de Lijst van te consulteren homeopathisch werkende dierenartsen (www.holistischedierenarsten.nl)

international association for veterinary homeopathy logoLid van de International Association for Veterinairy Homeopathy (IAVH). Dit is de internationale organisatie van homeopathisch werkende dierenartsen. www.iavh.org

Publicaties

Kijk voor alle publicaties op de pagina.

Lezingen geven

  • Voor collega artsen en dierenartsen voor homeopathie bij de PACH, het jaarlijkse homeopathie congres en de VCWD
  • Voor diertherapeuten bij de BCND en BKHD
  • Voor diereigenaren o.a. over vuurwerkangst
  • Docent binnen de nieuwe opleiding “uitvaartverzorger voor dieren” van de Tinley academie (2022)