Homeopathisch werkend dierenarts

Mevr. Drs. E.C. van der Waa studeerde in 1995 af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daarna heeft zij de post-doctorale opleiding klassieke homeopathie, voor artsen en dierenartsen, van de Stichting Homeopathische Opleidingen gevolgd.

Na een aantal jaar regulier als dierenarts gewerkt te hebben, legt zij zich sinds 1998 geheel toe op de homeopathische behandeling van gezelschapsdieren. Zij is lid van de Vereniging Complementair werkende Dierenartsen (VCWD) en de internationale organisatie van homeopathisch werkende dierenartsen, The International Association for Veterinairy Homeopathy (IAVH). Zij staat vermeld op de Lijst van te consulteren homeopathisch werkende dierenartsen (zie ook http://www.holistischedierenartsen.nl/). Sinds 2015 is zij deelnemer aan het CKRD (= Centraal Kwaliteits Register voor Dierenartsen) (zie ook http://www.dierenarts.nl)


Publicaties

Dierenarts Van der Waa publiceert regelmatig artikelen over de homeopathische behandeling van gezelschapsdieren in verschillende bladen:

  • Het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, TIG (http://www.tigweb.nl)
  • De bladen van verschillende honden en katten (ras)verenigingen
  • waaronder De Korte Golf, het verenigingsblad van de Nederlands RasKatten Vereniging (NRKV) www.nrkv.nl


Lezingen

Ook geeft zij regelmatig lezingen voor collega dierenartsen binnen de SCwD en voor diereigenaren binnen Dierenkliniek Wulven.