Voor welke klachten bij dieren is homeopathie geschikt?

Homeopathie is een aanvullende geneeswijze. Niet alle klachten lenen zich dus voor een homeopathische behandeling. Met name voor acute ernstige klachten, zoals botbreuken en heftige infecties, is de reguliere diergeneeskunde de enige aangewezen geneeswijze. Voor een heleboel andere klachten is de homeopathie een goed alternatief.

Klachten die goed op homeopathie reageren zijn:
•gedragsproblemen. Bij de hond kunt u dan denken aan angst om alleen thuis te zijn, angst voor mensen, depressief gedrag, in huisplassen of poepen (mits er geen lichamelijk oorzaak voor is). Bij katten kunt u denken aan het zich zelf kaal likken of stuk bijten uit stress, naast de bak plassen (als er geen lichamelijke oorzaak voor is)
•steeds terugkerende lichamelijke klachten, zonder aanwijsbare oorzaak lichamelijke oorzaak. Bij de hond kunt u dan denken aan chronische (= langdurige) oorontsteking, anaalklier problemen, chronisch braken. Bij de kat kunt u denken chronische diarree, blaasontsteking, huidproblemen.

Homeopathie is echter geen wondertherapie! Niet alle klachten zijn met homeopathie te behandelen. In bepaalde gevallen is een andere geneeswijze regulier of alternatief meer geschikt.